Fijat: “Šumadinac“ u decembru

Bez autora
Nov 09 2011

U Kompaniju „Fijat automobili Srbija“, iz Japana, Nemačke i Italije pristiglo je dovoljno kompjuterizovane i ostale opreme da se u prvoj polovini decembra montira četrdesetak komada novog modela automobila koji će se koristiti za takozvani kreš test, a osam modela iz tog kontingenta će biti ključni adut „Fijata“ za predstojeće sajmove automobila u svetu. U Kragujevac su već pristigli svi stubovi za preseraj. Rad tog pogona je na svojevrstan način preduslov za domaću serijsku proizvodnju. U sledeće dve montažne celine „Fijat“ je već postavio trake na kojima može da montira automobile delovima iz kooperacije. Jedan od ključnih pogona za proizvodnju novih modela - lakirnica, vredan oko 100 miliona evra, završen je skoro 70 odsto. Prvi modeli će se u centru Šumadije sklapati delovima iz Italije, Poljske i Turske, ali je na tom poslu već angažovano 1.200 radnika iz Kragujevca, koji su do pre mesec i po sedeli kod kuće...

Fijat: “Šumadinac“ u decembruU Kompaniju „Fijat automobili Srbija“, iz Japana, Nemačke i Italije pristiglo je dovoljno kompjuterizovane i ostale opreme da se u prvoj polovini decembra montira četrdesetak komada novog modela automobila koji će se koristiti za takozvani kreš test, a osam modela iz tog kontingenta će biti ključni adut „Fijata“ za predstojeće sajmove automobila u svetu.

U Kragujevac su već pristigli svi stubovi za preseraj. Rad tog pogona je na svojevrstan način preduslov za domaću serijsku proizvodnju. U sledeće dve montažne celine „Fijat“ je već postavio trake na kojima može da montira automobile delovima iz kooperacije. Jedan od ključnih pogona za proizvodnju novih modela - lakirnica, vredan oko 100 miliona evra, završen je skoro 70 odsto.

Prvi modeli će se u centru Šumadije sklapati delovima iz Italije, Poljske i Turske, ali je na tom poslu već angažovano 1.200 radnika iz Kragujevca, koji su do pre mesec i po sedeli kod kuće.

U fabriku su pristigli i prvi od 300 najsavremenijih kompjuterizovanih robota. Na poslu instaliranja te opreme su, pored domaćih stručnjaka, angažovani i radnici iz Italije, Poljske i Nemačke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik